Opettajat

Sanna Koskela – Yrittäjä & Piano

Sanna Koskela on Musiikkimaan yrittäjä ja pianonsoitonopettaja. Sanna aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana Lahden konservatoriossa ja valmistui vuonna 2016 Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista musiikkipedagogiksi.

Musiikkiin Sanna on saanut juuret perheestä, jossa on aina soitettu ja laulettu paljon. Elämäntavasta on tullut ammatti, jonka Sanna kokee erittäin merkitykselliseksi.

Soittotunnilla päästään monenlaisten asioiden äärelle. Uuden oppiminen on samalla onnistumista ja haasteiden ratkomista. Kun kaiken sen saa tehdä iloisessa ja avoimessa ilmapiirissä, oppiminen on hedelmällisinta. Sen vuoksi Sannalle opettamisessa tärkeintä onkin luoda tila, johon jokainen saa tulla omana itsenään.

Sannan vapaa-aika on omistettu perheelle, ystäville ja loikoilulle. Myös harrastukset, kuten valokuvaaminen ja luonto ovat tärkeä osa arkea. Sanna nauttii yksinolemisesta ja rentoutuu parhaiten kaikessa hiljaisuudessa.


Marja Makkonen – Piano

Marja Makkonen on toiminut opettajana Lahden Musiikkimaassa syksystä 2009 alkaen. Marja opettaa pianonsoittoa ja vapaa säestystä sekä toimii säestäjänä.

Marja on valmistunut säestäjäksi Joensuun konservatoriosta ja pianopedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Keväällä 2013 hän suoritti pianon A-kurssitutkinnon Lahden konservatorion ammatillisissa lisäopinnoissa. Lisäksi Marja on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan musiikkitiede.

Opetustöiden lisäksi Marja keikkailee säännöllisesti sekä yksin että säestäjänä erilaisissa musiikkiprojekteissa. Marja nauttii myös laulamisesta ja säestää itseään pianon lisäksi ukulelellä.

Musiikista, opettamisesta ja pianonsoitosta innostunut opettaja saa oppilaankin motivoitumaan soitonopiskeluun!


Stella Kullström – Viulu

Tähän on pian tulossa esittely.


Jenny Muhonen – Sello

Jenny Muhonen aloitti sello-opintonsa vuonna 2002 Tampereen konservatoriossa. Sieltä matka jatkui Lahden musiikki- ja draamainstituuttiin, josta hän valmistui muusikoksi keväällä 2013.

Jenny soittaa tällä hetkellä lukuisissa erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä ja juuri kamarimusiikki ja pienyhtyesoitto ovatkin hänen sydäntään lähimpänä. Kun saa soittaa samanhenkisten muusikoiden kanssa niin, että yhteinen kieli ja vuorovaikutus löytyy musiikin välityksellä, ollaan aika lähellä sitä, mitä musiikki parhaimmillaan voi olla.

Opettamisessa hän pitää tärkeänä jokaisen oppilaan persoonallisuutta tukevaa lähestymistapaa musiikkiin ja soittamiseen, sillä kaikki soittajat ovat erilaisia ja instrumentin tulisi hänen mielestään olla ennenkaikkea väline ilmaista itseään mahdollisimman aidosti ja luonnollisesti.

Musiikin ohella myös muiden taiteenalojen tunteminen ja arvostaminen on Jennyn mielestä erittäin tärkeää, sillä kaikissa taiteissa kyse on pohjimmiltaan samasta asiasta: tunteiden ja ajatusten herättämisestä.


Annika Myllyoja – Laulu

Annika Myllyoja on Kymen konservatoriosta keväällä 2018 valmistunut muusikko ja pop/jazz-laulaja, joka on pedagogiopintojensa kanssa loppusuoralla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Annikalle on tärkeää, että hänen tunneillaan vallitsee motivoiva ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen uskaltaa kokeilla, kysyä ja oppia täysin omana itsenään. Tunnit rakennetaan aina oppilaan omien toiveiden ja yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaan. Opettajana Annika on johdonmukainen, kannustava ja innostava.

Vapaa-ajallaan Annika tykkää harrastaa erilaisia kehonhallintalajeja kuten freerunningia, parkouria, akrobatiaa ja joogaa. Lisäksi häntä kiinnostaa oppia soittamaan eri soittimia ja hän onkin aloittanut aikuisiällä esimerkiksi viulutunnit. Opettamisen lisäksi Annika tekee myös keikkoja eri kokoonpanoilla.


Jenni Sainala – Laulu

Jenni Sainala valmistui musiikkipedagogiksi Lahden Musiikki- ja draamainstituutista vuonna 2014 pääaineenaan klassinen laulu. Muusikoksi hän valmistui Lahden konservatoriosta kolme vuotta aiemmin.

Jenni on opiskellut laulua myös Madridissa (Escuela Superior de Canto de Madrid) Espanjassa puolitoista vuotta. Kaudet 2012-2015 hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Vaikka Jennin pääaine on klassinen laulu, hän opettaa myös poplaulua. Hän on opiskellut Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaa (CVT Complete Vocal Technique) lyhytkursseilla.

Opettamisen lisäksi Jenni tekee keikkoja esittäen sekä klassista että kevyempää ohjelmistoa. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa, mutta tilaisuuden tullen Jenni lähtee pilates-, jooga- tai tanssitunnille. Erityisen lähellä sydäntä on latino- ja afrotanssi.

Jenni haluaisi tuoda klassisen musiikin ja erityisesti klassisen laulun tutummaksi ja helpommin lähestyttäväksi. Opiskellessaan Madridissa hän kävi laulamassa kadulla ja teki opinnäytetyönkin aiheesta. Ihmisenä Jenni on avoin, aito ja helposti lähestyttävä. Laulutunneilla hän pyrkii luomaan rennon tunnelman, jossa oppilas uskaltaa olla oma itsensä ja heittäytyä kokeilemaan oman äänensä mahdollisuuksia.

 


Eetu Yrjänä – Akustinen kitara

Eetu Yrjänä on helsinkiläinen kitarataiteilija ja -pedagogi, joka konsertoi aktiivisesti kotimaassaan mm. erilaisilla musiikkifestivaaleilla. Kitaransoiton hän aloitti 6-vuotiaana opiskellen Pakilan musiikkiopistossa ja myöhemmin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Nykyään hän opiskelee Sibelius-Akatemian solistisella linjalla. Hänen kokemustaan ja taitojaan musiikissa ovat rikastuttaneet muun muassa useat mestarikurssit ja kilpailupalkinnot.

Opettajana Eetu pyrkii siihen, että hänen oppilaansa saavat musiikista ja kitaransoitosta kaiken ilon irti, sekä saavuttavat tavoitteitaan tehokkaasti. Hänestä opetuksessa on tärkeää saada tunneille kannustava ja turvallinen ilmapiiri, joka on myös oppimisen kannalta olennaista. Oppimisessa hän lainaa Gábriel Marquezia: “Ei ole totta, että ihmiset lopettavat haaveidensa tavoittelun vanhetessaan, he vanhenevat, sillä lopettavat haaveidensa tavoittelun.”

Vapaa-aika Eetulla kuluu ystävien sekä hänen pienen poikansa kanssa.José Kuusisto

Tähän on pian tulossa esittely.

Jari Savolainen – Rummut

Tähän on pian tulossa esittely.