Opettajat

Sanna Koskela – Yrittäjä & Piano (äitiyslomalla lukuvuoden 2021-2022)

Sanna Koskela on Musiikkimaan yrittäjä ja pianonsoitonopettaja. Sanna aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana Lahden konservatoriossa ja valmistui vuonna 2016 Lahden ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista musiikkipedagogiksi.

Musiikkiin Sanna on saanut juuret perheestä, jossa on aina soitettu ja laulettu paljon. Elämäntavasta on tullut ammatti, jonka Sanna kokee erittäin merkitykselliseksi.

Soittotunnilla päästään monenlaisten asioiden äärelle. Uuden oppiminen on samalla onnistumista ja haasteiden ratkomista. Kun kaiken sen saa tehdä iloisessa ja avoimessa ilmapiirissä, oppiminen on hedelmällisinta. Sen vuoksi Sannalle opettamisessa tärkeintä onkin luoda tila, johon jokainen saa tulla omana itsenään.

Sannan vapaa-aika on omistettu perheelle, ystäville ja loikoilulle. Myös harrastukset, kuten valokuvaaminen ja luonto ovat tärkeä osa arkea. Sanna nauttii yksinolemisesta ja rentoutuu parhaiten kaikessa hiljaisuudessa.


Ilona Saarikoski

Ilona Saarikoski on pianonsoitonopettaja ja musiikkikasvattaja, joka viimeistelee musiikin maisterin opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Ilona soittaa ja opettaa monipuolisesti sekä klassista pianonsoittoa, että vapaata säestystä.

Opettajana Ilona on kannustava, innostava ja jokaisen oppilaan yksilöllisesti huomioiva. Ilonan pianotunneilla on rento, lämmin ilmapiiri, johon jokainen voi tulla omana itsenään. Tunneilla edetään oppilaan omien tavoitteiden ja toiveiden mukaan sekä pyritään monipuolisesti vahvistamaan jokaisen oppijan positiivisen musiikkisuhteen rakentumista.

Vapaa-aikana Ilona nauttii perheen ja ystävien seurasta, lukemisesta sekä juoksemisesta. Opetustöiden lisäksi Ilona myös keikkailee pianistina ja säestäjänä.

Marja Makkonen – Piano

Marja Makkonen on toiminut opettajana Lahden Musiikkimaassa syksystä 2009 alkaen. Marja opettaa pianonsoittoa ja vapaa säestystä sekä toimii säestäjänä.

Marja on valmistunut säestäjäksi Joensuun konservatoriosta ja pianopedagogiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Keväällä 2013 hän suoritti pianon A-kurssitutkinnon Lahden konservatorion ammatillisissa lisäopinnoissa. Lisäksi Marja on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan musiikkitiede.

Opetustöiden lisäksi Marja keikkailee säännöllisesti sekä yksin että säestäjänä erilaisissa musiikkiprojekteissa. Marja nauttii myös laulamisesta ja säestää itseään pianon lisäksi ukulelellä.

Musiikista, opettamisesta ja pianonsoitosta innostunut opettaja saa oppilaankin motivoitumaan soitonopiskeluun!


Tina Tynys – Viulu ja sähköviulu

Tina Tynys on imatralaislähtöinen viulisti, joka opettamisen lisäksi keikkailee aktiivisesti. Hän on kasvanut klassisen musiikin parissa, mutta tällä hetkellä esitettävät tyylilajit vaihtelevat klassisesta poppiin ja jazziin asti.

Tina aloitti viulunsoiton opinnot 4-vuotiaana Imatran seudun musiikki instituutissa (nyk. Virta-opisto). Into musiikkia kohtaan kasvoi entisestään Imatran musiikkiluokilla, josta matka jatkui Tiirismaan musiikkilukioon Lahteen. Lukioaika vahvisti tunnetta siitä, että musiikista voisi tehdä ammatin ja tämän jälkeen Tina valmistuikin muusikoksi Lahden konservatoriosta keväällä 2015. Opinnot jatkuivat Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui viulupedagogiksi keväällä 2019.

Opettajana Tina on lempeä ja kannustava. Hänelle on tärkeää, että oppiminen tapahtuu rennossa ja avoimessa ilmapiirissä. Viulutunneilla edetään oppilaan omat tavoitteet sekä toiveet huomioon ottaen ja pyritään vahvistamaan oppilaan omaa musiikillista identiteettiä.

Musiikin ohessa Tina nauttii luonnon rauhasta, urheilusta sekä rennosta kotoilusta.


Jenny Muhonen – Sello

Jenny Muhonen aloitti sello-opintonsa vuonna 2002 Tampereen konservatoriossa. Sieltä matka jatkui Lahden musiikki- ja draamainstituuttiin, josta hän valmistui muusikoksi keväällä 2013.

Jenny soittaa tällä hetkellä lukuisissa erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä ja juuri kamarimusiikki ja pienyhtyesoitto ovatkin hänen sydäntään lähimpänä. Kun saa soittaa samanhenkisten muusikoiden kanssa niin, että yhteinen kieli ja vuorovaikutus löytyy musiikin välityksellä, ollaan aika lähellä sitä, mitä musiikki parhaimmillaan voi olla.

Opettamisessa hän pitää tärkeänä jokaisen oppilaan persoonallisuutta tukevaa lähestymistapaa musiikkiin ja soittamiseen, sillä kaikki soittajat ovat erilaisia ja instrumentin tulisi hänen mielestään olla ennenkaikkea väline ilmaista itseään mahdollisimman aidosti ja luonnollisesti.

Musiikin ohella myös muiden taiteenalojen tunteminen ja arvostaminen on Jennyn mielestä erittäin tärkeää, sillä kaikissa taiteissa kyse on pohjimmiltaan samasta asiasta: tunteiden ja ajatusten herättämisestä.


Annika Myllyoja – Laulu

Annika Myllyoja on Kymen konservatoriosta keväällä 2018 valmistunut muusikko ja pop/jazz-laulaja, joka on pedagogiopintojensa kanssa loppusuoralla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Annikalle on tärkeää, että hänen tunneillaan vallitsee motivoiva ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen uskaltaa kokeilla, kysyä ja oppia täysin omana itsenään. Tunnit rakennetaan aina oppilaan omien toiveiden ja yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaan. Opettajana Annika on johdonmukainen, kannustava ja innostava.

Vapaa-ajallaan Annika tykkää harrastaa erilaisia kehonhallintalajeja kuten freerunningia, parkouria, akrobatiaa ja joogaa. Lisäksi häntä kiinnostaa oppia soittamaan eri soittimia ja hän onkin aloittanut aikuisiällä esimerkiksi viulutunnit. Opettamisen lisäksi Annika tekee myös keikkoja eri kokoonpanoilla.


Jenni Sainala – Laulu

Jenni Sainala valmistui musiikkipedagogiksi Lahden Musiikki- ja draamainstituutista vuonna 2014 pääaineenaan klassinen laulu. Muusikoksi hän valmistui Lahden konservatoriosta kolme vuotta aiemmin.

Jenni on opiskellut laulua myös Madridissa (Escuela Superior de Canto de Madrid) Espanjassa puolitoista vuotta. Kaudet 2012-2015 hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Vaikka Jennin pääaine on klassinen laulu, hän opettaa myös poplaulua. Hän on opiskellut Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaa (CVT Complete Vocal Technique) lyhytkursseilla.

Opettamisen lisäksi Jenni tekee keikkoja esittäen sekä klassista että kevyempää ohjelmistoa. Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa, mutta tilaisuuden tullen Jenni lähtee pilates-, jooga- tai tanssitunnille. Erityisen lähellä sydäntä on latino- ja afrotanssi.

Jenni haluaisi tuoda klassisen musiikin ja erityisesti klassisen laulun tutummaksi ja helpommin lähestyttäväksi. Opiskellessaan Madridissa hän kävi laulamassa kadulla ja teki opinnäytetyönkin aiheesta. Ihmisenä Jenni on avoin, aito ja helposti lähestyttävä. Laulutunneilla hän pyrkii luomaan rennon tunnelman, jossa oppilas uskaltaa olla oma itsensä ja heittäytyä kokeilemaan oman äänensä mahdollisuuksia.

 


Tuomas Kiiski – Kitara

Tuomas Kiiski on Helsingin konservatoriosta valmistunut muusikko ja Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut musiikkipedagogi,
pääaineenaan klassinen kitara. Opettamisen lisäksi Tuomas tekee myös juhlakeikkoja ja on toiminut kitaristina mm. musikaaleissa ja kamarimusiikkiyhtyeissä. Klassisen kitaran lisäksi hän soittaa sähkökitaraa.

Opettajana Tuomakselle on tärkeää, että jokaista oppilasta opetetaan yksilönä, sillä jokainen meistä oppii eri tavalla. Samoja ajatuksia hän soveltaa musiikkiin: jokainen kokee ja tulkitsee sen omalla uniikilla tavallaan.

Musisoinnin lisäksi vapaa-aika kuluu Tuomaksella joukkueurheilun ja kalastuksen parissa.


Senni Hauta-aho – Rummut

Senni Hauta-aho aloitti rumpujen soiton 15-vuotiaana sen jälkeen, kun oli saanut testata kaverinsa rumpuja kuoroharjoitusten jälkeen. Ensikosketus musiikkiopintoihin alkoi 7-vuotiaana viululla Alajärven musiikkiopistossa, mutta rummut veivät kuitenkin mennessään.
Vuonna 2015 Senni valmistui muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta pääaineena pop/jazz -lyömäsoittimet. Opinnot jatkuivat Jyväskylän ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi keväällä 2021. Opetustyön Senni on aloittanut vuonna 2018.

Sennille on tärkeää ottaa opetuksessa huomioon oppilaiden yksilölliset toiveet ja heidän tavoitteensa soittamisen suhteen, luoda tunneille turvallinen ilmapiiri ja pyrkiä tarjoamaan oppilaalle sopivasti haastetta unohtamatta soiton iloa ja hauskanpitoa. Senni on opettajana rauhallinen, kannustava ja lempeä. Senni on tottunut työskentelemään niin lasten kuin aikuisten ja vanhustenkin parissa. Parasta opettamisessa Sennin mielestä on oman intohimon äärellä työskentely ja oppilaiden kehityskaaren seuraaminen.

Vapaa-aikaansa Senni tykkää viettää esimerkiksi kirjoja lukien tai kuunnellen, sarjoja katsoen, biisejä kirjoittaen ja lenkkeillen. Opetustyön ohella Senni myös keikkailee eri kokoonpanoissa ja keikoilla tutuiksi ovat tulleet niin baarit, tanssilavat, yksityistilaisuudet kuin suuremmat festarilavatkin.


Antti Ahonen – Ukulele

Antti Ahonen on soittanut  useita eri instrumentteja lähinnä omatoimisesti opiskellen ja on esiintynyt vaihtelevissa kokoonpanoissa. Jokunen vuosi sitten hän tutustui ukuleleen ensimmäisen kerran ja jäi koukkuun saman tien. Ukulele on Antin mielestä kaikessa yksinkertaisuudessaan hämmästyttävän monipuolinen soitin. Pelimannihenkisenä muusikkona ja soitonopettajana Antti pitää siitä, että soittamisen aloituskynnys on mahdollisimman matala. Tämä toteutuu ukulelen kohdalla erityisen hyvin; hyvätasoinen harrastajan soitin on edullinen hankkia ja alkeet saa haltuun nopeasti.

Anttia on tituleerattu “ukulelen suurlähettilääksi” Päijät-Hämeessä. Hän on opettanut neljän vuoden ajan varsinkin aikuisten vasta-alkajien ryhmiä. Näissä ryhmissä on tullut vastaan tarinoita, kuinka soitto on jäänyt nuoruudessa haaveeksi rahatilanteen, kiireen, osaamattomuuden tunteen tms. takia. Sitä suurempi on ollut ilo ja innostuminen, kun aikuisena pääsee soittamaan ja laulamaan yhdessä. Ukulele on Antin mielestä siitä erikoinen instrumentti, että sen opetuksessa saa kokeilla harvinaisella tavalla persoonallisia vaihtoehtoja ja on lupa soittaa väärinkin.

Kokkailu, kalastus ja koiratouhut ovat parasta, mitä Antin mielestä voi tehdä ilman ukulelea.