>

Piano

Piano on kiistatta soittimista monipuolisin. Se palkitsee oppijan nopeasti, sillä jo ensimmäisillä tunneilla pianosta saa syntymään soivan äänen ja melodian lähes kuka tahansa. Pianon ääni syntyy, kun koskettimia soittaessa huopapäällysteiset vasarat iskeytyvät metallisiin kieliin, jotka yhdessä puisen kaikukopan kanssa synnyttävät äänen.

Suosittelemme viiden vuoden ikää pianonsoiton aloittamiseksi. Yläikärajaa ei ole ja piano onkin yksi suosituimmista instrumenteista aikuisiän musiikkiharrastukselle.

Omat toiveesi ja tavoitteesi ohjaavat pianotuntien sisältöä. Tunneilla opit pianonsoiton tekniikan lisäksi nuotin- ja rytminlukua sekä musiikin tulkintaa. Pianonsoitto kehittää koordinaatiokykyä ja sävelkorvaa ja vie sinut monipuolisten äänimaailmojen äärelle. Pianolla soitetaan kaikkea klassisesta musiikista pop- ja rockmusiikkiin ja se toimittaa usein jopa kokonaisen orkesterin virkaa.

Kotiin hankittavaksi suosittelemme aina ensisijaisesti akustista pianoa oikeanlaisen tekniikan kehittymisen tueksi. Pianon rinnalle on kehittynyt myös laadukkaita sähköpianoja, joilla harrastuksessa pääsee hyvin alkuun.

Sydämellisesti tervetuloa! Ilmoittaudu pianotunneille täältä.