>

Rummut

Varaa oma paikkasi täältä!

Rumpusetti on nykymuodossaan melko nuori instrumentti ja se koostuu monesta erilaisesta lyömäsoittimesta. Settisoitossa kaikki raajat ovat käytössä, mikä kehittää motoriikkaa huomattavasti. Rumpali luo yhtyesoitossa kappaleille perustan soittamalla erilaisia säestysrytmejä eli komppeja. Jos rytmi kiinnostaa sinua, niin rummut voisivat olla sinun soittimesi!

Rumpujen soiton voi aloittaa jo 5–6-vuotiaana pienillä rummuilla. Yläikärajaa rumpujen soiton aloittamiselle ei ole, ja tuntien sisältö muokataan kullekin oppilaalle sopivaksi omat musiikkimieltymykset huomioon ottaen. Rumpujen soitto kehittää motoriikkaa, hahmotuskykyä,
muistia sekä sosiaalisia kykyjä.

Rumputuntien alkeissa tutustumme rumpusetin eri osiin, soundeihin, kapuloihin ja hyvään soittoergonomiaan. Pääpaino on tietysti musiikin rytmin ja tahdin hahmottamisessa. Näiden lisäksi opettelemme muun muassa perustekniikkaa, komppausta ja fillausta eri tyylilajeissa ja yhteissoittoa taustanauhojen kanssa, opettelemme nuotinlukua ja rumpusetin virittämiseen liittyviä perusasioita.

Tunneille ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin jo pidempään rumpujen soittoa harrastaneetkin. Tärkeintä tunneille tultaessa on oppilaan oma innostus rytmiä ja musiikkia kohtaan.

Sydämellisesti tervetuloa! Ilmoittaudu rumputunneille täältä.