viulu
Lahden Musiikkimaa Oy  ·  Hämeenkatu 5 F  ·  15110 Lahti  ·   044 777 0617  ·  musiikkimaa@gmail.com  ·
Viulu on erittäin kaunisääninen puusta rakennettu jousisoitin. Sen kiehtova ääni saadaan syntymään hankaamalla kieliä jousella tai näppäilemällä niitä sormilla. Nykyään tavallisten viulujen lisäksi on olemassa myös sähköviuluja, jotka avaavat täysin uudenlaisia äänimaailmoja ja mahdollisuuksia viulunsoitolle.

Viulu on ennenkaikkea yksi monipuolisimmista soittimista. Sillä voi soittaa lähes mitä tahansa. Monille se tuo ensimmäisenä mieleen romanttiset klassisen musiikin sävelmät, mutta sillä soitetaan myös paljon eri maiden kansanmusiikkia, jazzia, poppia ja vielä rockiakin.

Viulutunneilla opetellaan muun muassa ergonomista soittoasentoa, viulunsoiton tekniikkaa sekä harjoitustekniikoita avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Myöskään kivoja kappaleita ei saa unohdaa. Niiden valinnassa oppilaan musiikilliset mielenkiinnon kohteet otetaan huomioon.

Viulunsoitto kehittää musiikillisia taitoja, koordinaatiokykyä, hienomotoriikkaa ja ennenkaikkea sävelkorvaa. Viulunsoitto vaatii sinnikkyyttä, mutta uuden oppiminen, edistyminen ja onnistuminen palkitsevat moninkertaisesti.